30 maart 2011

Door Frans Soeterbroek

Reacties

0 reacties

Tags
, , ,

Zeg het voort

‘Ontwapenend zijn, dat werkt beter’

Mijn verhaal over sturing met lichtheid gaat vooral over gedrag, zoals onbevangenheid tonen in je communicatie- en onderhandelingsstijl. Het is ook een van de leukste onderdelen van mijn advies- en trainingswerk: mensen verleiden om niet mee te gaan in ingewikkelde spelletjes en ontwijkende rituelen maar oprecht en ontwapenend durven zijn. Vrouwen doen dat overigens makkelijker dan mannen. Altijd mooi om dan weer eens een man tegen te komen die zo’n onbevangen houding heeft. Joris Linssen is zo iemand, velen kennen hem als brutale interviewer op Schiphol in het programma ‘hello, goodbye’ . ¬†In Utrecht kennen we hem als ‘ome Cor’ ster in de wereld van de smartlappen.
In een interview met de Volkskrant van 29 maart zet hij zich af tegen de zuigende stijl van interviewen die de norm is in de Nederlandse media. Een fraai citaat: ‘dat confronterende stijltje wordt verward met ¬†kritisch, maar het is het niet. Ontwapenend zijn, dat werkt veel beter. ik ga lieftevol te werk, maar ben journalistieker dan de meeste van die grote-bek interviewers.’


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*