24 augustus 2011

Door Frans Soeterbroek

Reacties

0 reacties

Zeg het voort

Dit najaar weer masterclass ‘lessen in bestuurlijke lichtheid’ i.s.m. Nicis Institute

Tijd voor een frisse blik op uw eigen werk en op de sturing van de stad! 

Najaar 2010 organiseerde Nicis Institute samen met De Ruimtemaker de driedaagse masterclass ‘lessen in bestuurlijke lichtheid’. Deelnemers (die de masterclass waardeerden met een 4,5 op een schaal van 5) daarover:

“Een mooie mix van bewezen kennis en praktijk”
“Leuke, afwisselende en inspirerende werkvormen”,
“Goede feedback en persoonlijke benadering”

Op 16 en 30 onvember en 14 december 2011 wordt deze zeer succesvolle masterclass herhaald. Daarin werken we samen aan een nieuwe maakbaarheidstrategie, meer eenvoud in organiseren en uw eigen lichtheid. Dat is hard nodig gezien de onvrede over onuitvoerbare integrale ambities, trage complexe systemen, te veel overhead  en onvruchtbare gedragspatronen. Dat moet anders, zeker in tijden van bezuinigen.

De bijeenkomsten zijn opgebouwd rond drie boodschappen:
1.‘Keep it simple’: streven naar eenvoud in ambitie, strategie en organisatie
2.‘Go with the flow’: soepel meebewegen met de dynamiek
3.‘Traveling light’: het afleggen van onnodige bagage

De masterclass is bedoeld voor de professionals in de stad die het  meest met deze complexiteit geconfronteerd worden: de strategische adviseurs, de programmamanagers en de senior projectleiders. Nadere informatie en een inschrijfformulier vindt u hier op de site van NICIS Institute.


 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*